Dit heeft Carolien geschreven:
Op woensdag gingen we naar Veendam. We gingen naar hotel Parkzicht. Daar gingen we slapen. De volgende dag gingen we naar de notaris. Daar gingen we het huis kopen. De notaris vertelde heel onduidelijk en toen gingen papa en mama hun handtekening zetten. Daarna kregen we de sleutels. Ben speelde de hele tijd in de auto met de sleutels, hij vond ze zo leuk. Toen gingen we naar het huis en schaatsen. Dat is naast het huis. We zijn meteen lid geworden van de schaatsclub. Toen gingen we weer naar huis en was het kerstmis.
Zuidwending is een straat  en klein dorp, horende bij de gemeente Veendam. Het centrum van Veendam is een kwartiertje fietsen. In het aangrenzende dorpje Ommelanderwijk is een Jenaplanschool, waar Carolien, Rens en Ben na de zomer heen zullen gaan. Het is 5 minuten fietsen van huis.
Het pand heeft een ingebouwd woonhuis, hier moet heel wat aan gebeuren, vandaar dat we een tijdelijke woning maken in de schuur. Voor het idee een paar foto's van het huis en de schuur, zoals het nu is.
de achtergevel
de linker zijgevel
We zijn twee jaar op zoek geweest naar een plek ergens in het land waar wij wonen en werken kunnen combineren. In april 2009 zijn we voor het eerst gaan kijken naar dit pand, de Wigge. We hadden er meteen 'een goed gevoel bij', maar omdat het een rijksmonument is volgde eerst een periode van uitzoeken, tekenen en denken. Toen tegen het einde van het jaar onze plannen goedgekeurd werden, besloten we na veel denken ,wikken en wegen er voor te gaan! Inmiddels hebben we op 24 december de sleutels gekregen en is het dus helemaal echt.
Het zal een grote verandering betekenen voor ons allemaal, maar wel een goede stap. Al hoewel we het prima naar ons zin hebben in Leidsche Rijn, hebben we ook erg veel zin in verandering en meer ruimte voor allemaal.
De verhuizing komt nu dichtbij. We gaan rond 1 augustus over. De kinderen zijn al een keer op de nieuwe school geweest en vonden het daar erg leuk.

18 mei 2010: storten betonvloer in de schuur
7 juni 2010

waveboarden in de schuur
kort na het storten, voor het afwerken
3 weken later
27 juni 2010
alvast 1 wagentje
van :
naar :
met veel dank aan:
vanrosmalen.com
Op 1 augustus zijn we weer met een vrachtwagen vol naar Veendam geweest. Carolien, Rens en Ben mochten om de beurt mee in de vrachtwagen met Kees en  Elina en oma Henny zaten in  het busje.
Op 19 augustus zijn we 'echt ' verhuisd. We kwamen pas laat aan, maar de volgende dag waren er post en bloemen!
Stapelbed in elkaar zetten
Rens en Ben aan het 'werk' in de voortuin
Sinds 23 augustus zitten Carolien, Rens en Ben op de nieuwe school. Ze vinden het er erg leuk en er zijn ook al wat vriendjes / vriendinnetjes komen spelen
zondag 12 september a.s. doen we mee aan de open bedrijvendag hier in de buurt.
Wat hier aan vooraf ging:
december 2009 tot september 2010